Hoppa direkt till innehåll
compass

Documentation

Tjänsteguiden

Aktivera tjänster

Atlas CMS > Tjänsteguiden > Lista
Här kan ni filtrera tjänsterna, klicka på Avancerat för att fälla ut alla alternativ.
  1. Typ Välj kundkategori
  2. Status Välj mellan Alla, Inaktiva eller Aktiva tjänster
  3. Tjänsteleverantör
  4. Välj Tjänstekategori
  5. Klicka på Visa tjänster för att visa resultat av filtrering
  6. Här visas lista med tjänster (resultat av filtrering) Gör ni ingen filtrering visas alla inaktiva tjänster
  7. Klicka på jordglobikonen för att se en preview av tjänsten på sidan
Aktivering av ny tjänst
När en tjänsteleverantör lägger upp en ny tjänst i ditt stadsnät, så skickas ett e-postmeddelande till dig. I mailet finns en länk till den nya tjänsten i Tjänsteguiden. Du som är tjänsteansvarig måste godkänna den nya tjänsten. Gå till Admin > Tjänsteguiden för att se alla era tjänster.
1. Klicka på Tjänstens namn för att redigera.
2. I popupfönstret som öppnas kryssar du i att tjänsten ska vara aktiv
3. Du kan dessutom lägga till en lokal information till tjänsten som bara visas på din webbplats, om så erfordras
4. Uppdatera. Nu visas tjänsten i din Tjänsteguide

Förhandsgranska tjänsten

Du kanske vill se tjänsten innan du godkänner den. Klicka på den lilla ikonen med jordgloben i mitten för att förhandsgranska tjänsten. Om du vill skicka ett meddelande till tjänsteleverantören ang tjänsten klickar du på den lilla brevikonen.
Deaktivering
Om en tjänst som finns i din Tjänsteguide inte ska visas av någon anledning, öppnar du formuläret för tjänsten och tar bort krysset i Aktiv.
Kan man ta bort tjänster helt?
Nej, du kan bara deaktivera dem. Om tjänsten ska tas bort helt från ditt nät så måste du be tjänsteleverantören avmarkera ditt nät i Tjänstekanonen. Till höger om tjänstens namn i Admin > Tjänsteguiden finns en knapp med en liten brevsymbol. Använd gärna den för att skicka mail direkt till tjänsteansvarig hos leverantören.

Ikoner förklaring

I Tjänsteguiden Admin kan tjänsterna ha olika ikoner som visar deras status:
En grå ikon visar att tjänsten är korrekt men har inte aktiverats av stadsnätet. Tjänsten visas inte för kund i Tjänsteguiden.
En röd ikon med ett kryss visar att tjänsten inte validerar i Tjänstekanonen. Alla uppgifter är inte ifyllda. Även om stadsnätet aktiverar kommer den inte att visas förrän leverantören har åtgärdat.
En grön ikon visar att tjänsten validerar i Tjänstekanonen, den är aktiverad av stadsnätet och visas i Tjänsteguiden.
En grå ikon med en liten svart blixt visar att tjänsteleverantören tillåter direktaktivering men att stadsnätet inte har aktiverat tjänsten i Tjänsteguiden.
En grön ikon med en svart blixt visar att tjänsteleverantören tillåter direktaktivering och att stadsnätet har aktiverat tjänsten i Tjänsteguiden. Stadsnätet tillåter inte direktaktivering av kund.
En grön ikon med vit blixt visar att tjänsten är aktiv och att både tjänsteleverantören och stadsnätet tillåter direktaktivering. Kunden kan aktivera tjänsten direkt om han beställer via stadsnätet.