member

Documentation

Användare

Medlemsmodulen är grundstenen för all form av inloggning i Atlas, och därmed även för rättigheterna till administratörer och liknande. I regel kan personer som surfar kategoriseras i fem olika typer: Besökare, Medlem, Medlem med grupprättigheter, Admin och Siteadmin

Besökare

En besökare på sidan är någon som inte har registrerat sig, eller inte har loggat in. En besökare kan endast se offentlig, publicerad information och har inte tillgång till några funktioner som kräver inloggning. I vissa fall så visar Atlas information om att det besökaren försökte utföra kräver inloggning.

Medlem

En medlem i Atlas är någon som registrerat och aktiverat sig och därmed får tillgång till sidor där admin har angivit att enbart registrerade medlemmar får besöka. Det finns även funktioner som är exklusiva för medlemmar som till exempel forumet eller bloggar.

Medlem med grupprättigheter

Siteadmin kan ange att en medlemmar ska vara medlemmar i olika grupper, som kan ge dem speciella rättigheter. till exempel kan sidor anges vara åtkomliga enbart för vissa grupper. Grupper används också för att begränsa åtkomsten till projektrum.

Admin

En administratör är någon som siteadmin givit rättigheter till en modul i Atlas, men som inte är siteadmin. Till exempel någon som har rättighet att lägga till sidor på sidan, eller skapa en FAQ.

Siteadmin

En siteadmin anges när siten startas och är den person som har komplett ansvar över allt på sidan. Han eller hon kan alltså ge och ta rättigheter för andra medlemmar. En Siteadmin är med andra ord någon som har full tillgång till medlemsmodulen.