Hoppa direkt till innehåll

Byte av mailserver

Ok, de flesta förberedelser är klara för flytten. Så här kommer det gå till
  1. Jag kommer ändra på alla era lösenord på nuvarande server
  2. Jag kommer kopiera över eran gamla mail till nya servern
  3. Ni ska ta bort det gamla kontot i era mailklienter
  4. Sedan lägga upp ett liknande konto som pekar på nya servern.
Information om inloggning till nya servern finns här och ni kan testa er inloggning här.
Ert login kommer vara er fullständiga mailadress. Vissa av er har flera, så förmodligen är det den som ni använder oftast, annars får ni fråga mig.
Ert lösenord är satt till "ostfr4lla" på nya servern (har frågat Glesys om ni kommer kunna ändra lösenord själva i framtiden, annars fixar jag en lösning för det)

Första steget klart

Nu är alla (utom ett) konto överflyttat på nya servern och gamla servern kommer snart tas ned.

För att komma igång

  1. Använd andra länken ovan för att logga in på webmailen för att se att det fungerar och att du använder rätt e-post som login
  2. sedan hit för att ändra ditt lösenord, ange din login-email, då skickas ett mail till dig, använd webmail-klienten för att följa länken i det mailet för att ändra ditt lösenord. Detta betyder att varken jag eller någon annan kan ditt lösenord.
  3. Verifiera igen med att logga in i webmailen med nya lösenordet
  4. Använd sedan länk nummer ett ovan för att konfigurera din emailklient med rätt uppgifter, kom ihåg att ditt användarnamn på servern är din epost, inte som förut bara ett användarnamn.
Om ni glömmer ert lösen i framtiden så jag kan resetta det så får ni köra samma veva som ovan för att ändra det till något ni minns.
Kom ihåg att ta bort era gamla mailkonton och sätta upp detta som ett nytt mailkonto.
Under migrationen igår så kan mail ha fortsatt komma till gamla servern, så om ni väntar på ett mail och inte har fått det, så kanske ni får be avsändaren att skicka igen.
2 Kommentarer