Hoppa direkt till innehåll

Dags för uppdatering av hemsidan?

2021-03-01
En punkt av webbtillgänglighetslagen handlar om HTML-koden som en webbsida skapas av, och att det finns ett värde i att den är modern och följer aktuella rekommendationer.
Atlas CMS består av närapå en miljon rader kod och vi har lagt ner en hel del jobb på att försöka se till att det globala delarna av systemet är modernt och är i linje med modern teknik.
Dock så är det det skillnad mellan den "globala koden" och den lokala. Enkelt sätt kan man säga att den globala koden är det som gör att Tjänsteguiden, artiklar, Anslutamotorn ser ut och fungerar likadant på alla sidor, medan den lokala koden är "kläderna" eller designen för er sida. Det är saker som menyn och dess placering, bakgrundbild, huvubild och så vidare. Så när man besöker er Tjänsteguide så hämtas koden för den och sedan kläs den i er design. Och beroende på hur pass ny eller gammal den koden är så följer den äldre rekommendationer eller standarder. Det kan betyda att er webbnavigering inte är korrekt angiven i enlighet med Webbtillgänglighetslagen.
Då Atlas driftar massor av webbplatser så kan vi inte fixa detta med en enkel sök-och-ersätt då risken att det skulle förstöra designen på många sidor är för stor.
Så det kanske är dags att uppdatera er webbplats? Er design består av två filer i regel. En fil som bestämmer hur den faktiskt HTML-koden ser ut, och en så kallad stilmall som bestämmer hur koden ska se ut i webbläsare. I regel tar vi en heldagskostnad (8 000 kr) för att skapa dessa två filer i enlighet med en grafisk profil, men i samband med detta så vill vi erbjuda er halva priset för en uppgradering av befintligt utseende.
Rabattperioden över
warning På grund av inflation och det ekonomiska läget så är rabatten som nämns här inte längre aktuell, utan priserna i tabellen nedan är det som gäller
Så, om ni vill att er sida ska se ut som den gör idag så tar vi 4 000 kr för att uppdatera koden i enlighet med Webbtillgänglighetslagen (vid behov, hör av er till oss om ni är osäkra). Om ni vill ha en helt ny design på er sida och har en färdig grafisk profil så är priset som nämnt innan 8 000 kr. Vill ni även att vi hjälper er ta fram en ny design vilket vi har gjort för många Stadsnät så är det mot offert.
Priser
 Jobb Pris
Uppdatering av kod och samma design 8 000 kr
Uppdatering av kod i enlighet med grafisk profil/modersite 10 000 kr
Uppdatering av kod plus förslag på design offert
Hör av er via supportloggen om ni vill beställa!