Hoppa direkt till innehåll

Synkronisera design från modersida

2021-03-30
Ibland får vi frågor om integration med befintlig web/modersida/koncernweb. Det är många som frågar om IFRAME, det vill säga att man flikar in Anslutamotorn i en ruta på ens befintliga webb så laddas den i ett utrymme där helt enkelt.
De flesta som har provat detta har givit upp då kunder tycker det blir rörigare, samt att man kan inte direktlänka till en specifik områdessida eller tjänstekategori i Tjänsteguiden.
splitvision.se till vänster och deras Atlas-sida till höger
Så det vanligaste är att vi försöker se till att er Atlaslösning ser ut och fungerar som er moderwebb vad gäller design. Menyn ser likadan ut, logotypen osv. Så för besökaren är tanken att om man hoppar mellan moderwebben och Atlaswebben så ska det inte märkas att det är två olika plattformar.

Navigeringen då?

En flaskhals i det här upplägget är navigeringen, den måste ju se ut likadan ut på båda sidorna och bara för att man är i Anslutamotorn så ska inte Elhandels-menyn försvinna eller sakna sina undermenyer, blir det inte ett himla jobb för admin att se till att navigeringen är densamma på båda sidorna?
Här synkar vi navigeringen mot splitvision.se, det tar bara ett par sekunder
Jo, fram tills nu har det varit så, att det är ett manuellt jobb. I och med uppfräschningen av SplitVisions design så skapade vi ett litet script som kort och gott analyserar koden i er befintliga webb och hittar automatiskt alla länkar som ingår i navigeringen. Det är än så länge ett script som körs manuellt av oss vid behov men det skulle kunna bli en kontroll i admin för att köra synkningen om behovet finns.

Härligt, vad kostar det?

Vi har en fast kostnad för en ny design och det är ett heldagsjobb för oss så vi tar 8 000 kr för att anpassa er Atlas-sida till er modersida. Och är er modersida responsiv så blir er Atlassida det med i samma veva så klart. Priset gäller en "normal" design så klart, det kan finnas en hel del underliga avarter där ute som kan innebära mer jobb, men om ni hör av er i supportloggen så kan vi ge er ett pris.

Hur lika blir det?

Er modersida har byggts av någon programmerare i ett helt annat system, så koden skiljer sig förmodligen väldigt mycket från hur koden blir i Atlas, olika förutsättningar så klart. Vi gör vårt bästa för att få det att se ut och fungera så likt som möjligt, men det kan absolut vara så att vissa funktioner kan kosta extra om det även ska implementeras i Atlas, så i viss mån kan det vara en avvägning för er.